Hyt ala mandekage
Hyt ala mandekage
Det skal du bruge til 1 kage:
Ingredienser:
2½ del fløde 38% eller 50%
250 g mascapone
150 g hytteost (vægten er når den er drønet og skyllet)
2 spsk sukrin gold
1 tsk vanilje pulver
1 vanilje stang
1-2 tsk mandel essens
80 g mandelsplitter
1 glas sukkerfri kirsebærsovs
6 blade husblas
100 g mandler
100 g valnødder
15 dråber stevia drops vanilje
1 tsk kanel
½ tsk indefær
2 spsk havrefibermel
65 g smør
1 springform
Sådan gør du:
Bunden:
- Blend mandlerne og valnødderne. Ikke for fint, men groft.
- Beklæd springformen med bagepapir. både bund og sider.
- Smelt smøret.
- Kom de blendede mandler og valnødder i en skål, med de tørre krydderier, stevia drops og havrefibermelet. Start med 1 spsk ad gangen, da det ikke er sikkert, at du behøver det hele.
- Kom smørret i og rør det sammen.
- Kom nu blandinden i din springform, og tryk bunden flad og tæt. Stil bunden til afkøling i køleskabet.
Hytt ala mande:
- Skrab vaniljestangen for korn.
- Pisk fløden sammen med vaniljepulver, og kornene fra vaniljestangen, så det bliver til en let flødeskum.
- Skyl hytteosten under rindende vand, til der kun er osten tilbage. Dette gøres for at fjerne den saltede smag.
- Rør hytteost, mascapone, sukrin gold og mandel essensen sammen i en skål.
- Rør forsigtigt flødeskummen i, sammen med mandelsplitterne.
- Opblød 4 husblas i vand. Kram vandet af og kom husblassen i en skål.
- Kom 2 spsk af den blandede masse i, og lun massen i mikroovnen i få sekunder, til massen er flydende.
- Tilsæt yderligere 1-2 spsk af den kolde blandede masse, og til det sammen, til det er afkølet.
- Rør til sidst, resten af blandingen sammen med “husblasblandingen”.
- Fordel det på nøddebunden.
- Stil kagen til afkøling 3-4 timer.
Kirsebærgele
- Hæld hele glasset med kirsebærsov i en si, og si bærrene fra.
- Opblød 2 husblas i vand. Kram vandet af, og kom husblassen i en lille skål.
- Kom 2 spsk kirsebærsovs uden bær i, og lun massen i mikroovnen i få sekunder, til massen er flydende.
- Tilsæt 1-2 spsk af den kolde kirsebærsovs i “husblas-blandingen”, og rør til massen er afkølet.
- Rør “husblas-blandingen” i resten af den kolde kirsebærsovs, og fordel massen på den afkølede kage.
- Lad kagen afkøle 30-45 min.
- Fjern bagepapiret.
Kagen er nu klar til servering – velbekomme.
Tak for god inspiration fra Brian Stone
LOW CARB LIFE
Jeg har selv i flere år levet efter en livsstil med indtagelse af få kulhydrater, og ud over et vægttab på 15 kg, har jeg fået meget mere energi og overskud i hverdagen, ved at spise fødevare med reduceret indhold af kulhydrater.
Det var en udfordring at finde tiden til at bage og tilberede den lækre mad helt fra bunden, i en hektisk hverdag. Derfor bruger jeg tit selv de nemme løsninger, som findes her i webshoppen.
Det er både nemt og lækkert og gør hverdagen meget mere enkel.
Følg os på de sociale medier