Lagkage uden gluten

Brian Stones Glutenfrie Lagkage

Ingredienser bunde:

  • 8 Æg 
  • 200 g hytteost 4%
  • 200 g Mandelmel Her er det blendede mandler.
  • 40 g Loppefrøskaller
  • 6 spsk. Havrefibermel
  • 2 dl. Fløde
  • 2-4 tsk. Bagepulver
  • Evt lidt kardemomme eller sød op til dig selv.
  • 1-2 Vaniljestænger
  • 1/2 tsk. Vaniljepulver
  • 2 tsk. Sukrin melis

Ingredienser Hindbærmousse og gele

  • 1 pose frosne hindbær ca 250 g
  • 2 tsk. Sukrin gold eller melis 
  • 3 dl. Fløde 36% eller den frække på 50% fra Arla Unika
  • 1 dl. Vand
  • 1 spsk. agar agar – kan udskiftes med 2-3 blade husblas hvilket giver færre kulhydrater. 

 

Ingredienser Kakao mousse:

  • 10 g kakao pulver 
  • 3 dl. fløde 36% eller 50% 

 

Ingredienser chokolade mousse:

  • 28 g chokolade (Jeg er så ikke den store fan af chokoladesmagen, så jeg brugte i stedet hvid chokolade, svarende til 28 gr).
  • 3 dl. fløde 36% eller 50% 

 

Fremgangmåde Bunde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. I en skål kommes æg, fløde, hytteost, vanilje, vaniljepulver og sukrin. Pisk det sammen med en stavblender, for at slå hytteosten itu.
  3. De tørre ingredienser kommes i og piskes sammen med piskeris. Jeg brugte min stavblender med piskeris på. Pisk til en fast ens artet masse. Dejen bliver ikke som en fast masse, men blød i det. Hvis dejen er for tynd, så kom evt. lidt mere harefibermel i.
  4. Hæld dejen i en springform. Jeg brugte en på 24 cm i diameter. Lad dejen sætte sig i den i ca 10 min.
  5. Bag ved 180 grader i ca 20 -25 min 
  6. Når den er bagt og kølet så kan du skære dine bunde. Der er til 3 bunde.

 

Fremgangsmåde Hindbær mousse og gele:

  1. Put de frosne hindbær i en gryde. Lad hindbærrene tø op ved svag varme, under omrøring.
  2. Skru op for varmen, når hindbærrene er begyndt at tø op. Når de er tilpas smattede, skal de presses igennem en si, så kernerne bliver siet fra. 
  3. Pulpen som du har siet fra, kan bruges som en marmelade, som kan smøres på dine bundene.
  4. Put derefter hindbærmassen tilbage i gryden og tilsæt vand, sødestof og agar agar. Lad det koge i 2-3 minutter, imens du rører rundt. Imens beklæder du din springform med folie i bunden.
  5. Hæld lidt af saften op i formen, så du har en passende mængde. Afhænger af hvor tyk din gele skal være. Sæt formen i køleskabet og den stivner i løbet af 5 min.
  6. Pisk nu fløden så stift som den kan blive.
  7. Bland derefter den lune hindbærmasse sammen med flødeskummet og sæt på køl.


Fremgangamåde Kakao mousse:

  1. Kom kakaopulver i fløden
  2. Pisk det nu så stift som det kan blive
  3. Sæt på køl, til du klar til at samle lagkagen

 

Fremgangsmåde med Chokolade mousse:

  1. kom fløden i en gryde og lun den 
  2. Knæk din chokolade i mindre stykker og smelt i den lune fløde, når den er smeltet så sæt den på køl.
  3. Når fløden er helt kold så pisker den så stift som den kan blive, og gem til du samler kagen.

 

Samling af lagkagen:

  1. Lig bunden på dit fad, og smør nu med hindbær-pulpen i et tyndt lag. Du kan evt. smøre den med lidt kaffe i stedet for.
  2. Kom nu mousserne i nogle spøjteposer.
  3. Spøjt nu den mousse du vil ha i bunden. Kom så næste lag på og så gentag spøjteriet.
  4. Læg toppen på, og hent nu din gele, og lige så forsigtig læg på toppen.
  5. Så kan du pynten den efter smag og behag, evt spøjte de 2 mousse på med lidt frugt.
  6. Så er den færdig så velbekomme.


TIP: den bliver bedre dagen efter da bundene så har suget lidt væske og er lidt smattede som almindelige bunde bliver.

Velbekomme.

Tak for god inspiration fra Brian Stone 🙏

Print

LOW CARB LIFE

hanne-low-carb-life

Jeg har selv i flere år levet efter en livsstil med indtagelse af få kulhydrater, og ud over et vægttab på 15 kg, har jeg fået meget mere energi og overskud i hverdagen, ved at spise fødevare med reduceret indhold af kulhydrater.

Det var en udfordring at finde tiden til at bage og tilberede den lækre mad helt fra bunden, i en hektisk hverdag. Derfor bruger jeg tit selv de nemme løsninger, som findes her i webshoppen.

Det er både nemt og lækkert og gør hverdagen meget mere enkel.

Følg os på de sociale medier

Seneste indlæg