Low Carb Hyt ala mandekage

Low Carb Hyt ala mandekage

Det skal du bruge til 1 kage:

Ingredienser: 

2½ del fløde 38% eller 50%
250 g mascapone
150 g hytteost (vægten er når den er drønet og skyllet)
2 spsk sukrin gold
1 tsk vanilje pulver
1 vanilje stang
1-2 tsk mandel essens
80 g mandelsplitter
1 glas sukkerfri kirsebærsovs – find den her
6 blade husblas
100 g mandler
100 g valnødder
15 dråber stevia drops vanilje – find den her
1 tsk kanel
½ tsk indefær
2 spsk havrefibermel – find den her
65 g smør
1 springform


Sådan gør du:

Bunden:

  1. Blend mandlerne og valnødderne. Ikke for fint, men groft. 
  2. Beklæd springformen med bagepapir. både bund og sider. 
  3. Smelt smøret.
  4. Kom de blendede mandler og valnødder i en skål, med de tørre krydderier, stevia drops og havrefibermelet. Start med 1 spsk ad gangen, da det ikke er sikkert, at du behøver det hele. 
  5. Kom smørret i og rør det sammen. 
  6. Kom nu blandinden i din springform, og tryk bunden flad og tæt. Stil bunden til afkøling i køleskabet. 

Hytt ala mande:

  1. Skrab vaniljestangen for korn.
  2. Pisk fløden sammen med vaniljepulver, og kornene fra vaniljestangen, så det bliver til en let flødeskum.
  3. Skyl hytteosten under rindende vand, til der kun er osten tilbage. Dette gøres for at fjerne den saltede smag.
  4. Rør hytteost, mascapone, sukrin gold og mandel essensen sammen i en skål.
  5. Rør forsigtigt flødeskummen i, sammen med mandelsplitterne.
  6. Opblød 4 husblas i vand. Kram vandet af og kom husblassen i en skål.
  7. Kom 2 spsk af den blandede masse i, og lun massen i mikroovnen i få sekunder, til massen er flydende.
  8. Tilsæt yderligere 1-2 spsk af den kolde blandede masse, og til det sammen, til det er afkølet.
  9. Rør til sidst, resten af blandingen sammen med “husblasblandingen”. 
  10. Fordel det på nøddebunden.
  11. Stil kagen til afkøling 3-4 timer.

 

Kirsebærgele

  1. Hæld hele glasset med kirsebærsov i en si, og si bærrene fra.
  2. Opblød 2 husblas i vand. Kram vandet af, og kom husblassen i en lille skål.
  3. Kom 2 spsk kirsebærsovs uden bær i, og lun massen i mikroovnen i få sekunder, til massen er flydende.
  4. Tilsæt 1-2 spsk af den kolde kirsebærsovs i “husblas-blandingen”, og rør til massen er afkølet. 
  5. Rør “husblas-blandingen” i resten af den kolde kirsebærsovs, og fordel massen på den afkølede kage. 
  6. Lad kagen afkøle 30-45 min.
  7. Fjern bagepapiret. 

 

Kagen er nu klar til servering – velbekomme.

Tak for god inspiration fra Brian Stone 🙏

Print

LOW CARB LIFE

hanne-low-carb-life

Jeg har levet efter low carb livsstilen i flere år, og ud over et vægttab på 15 kg, har jeg fået meget mere energi og overskud i hverdagen ved spise færre kulhydrater.

Det er dog stadig en udfordring at finde tiden til at bage og tilberede lækker low carb mad helt fra bunden i en hektisk hverdag, så derfor bruger jeg tit selv de nemme løsninger, som findes her i webshoppen.

Det er både nemt og lækkert og gør hverdagen meget mere enkel.

Følg os på de sociale medier

Seneste indlæg