Netto kulhydrater. Hvad betyder det?

Netto kulhydrater5

Hvordan finder jeg det samlede antal kulhydrater?

Hvad er netto kulhydrater?

Net eller nettokulhydrater er det samlede antal kulhydrater MINUS sukkeralkoholer/polyoler og fibre.

Det kan være en jungle af finde ud af, hvordan man regner det endelige antal kulhydrater ud, når man spiser efter LCHF og Keto principperne, især hvis man er ny.

Hvilke sødestoffer der er gode og dårlige. Hvilke der påvirker blodsukkeret og hvilke der ikke gør.

Det kan ærlig talt også være en jungle for mig.

Når du spiser LCHF og Keto skal du gå efter endelig antal net kulhydrater, og det kræver lidt regning. Jeg hjælper dig lidt på vej.

Beregning af netto kulhydrater ud fra kostfibre:

Når jeg beregner gør jeg følgende:

Eksempel

Broccoli:

Pr. 100g

Samlet antal kulhydrater:
– 7 gram kulhydrater
– 2,6 gram kostfibre

Endelig antal NET kulhydrater:

7 gram kulhydrater MINUS 2,6 gram kostfibre

Endelig antal NET kulhydrater = 4,4 gram pr. 100g


Beregning af netto kulhydrater ud fra sukkeralkoholer/polyoler:

Hovedregel: Normalt kan 50% af kulhydraterne fra sukkeralkoholen fratrækkes det samlede antal kulhydrater, der er anført på ernæringsetiketten.

OBS: Med undtagelse af erythritol, her kan fratrækkes 100%

Når jeg beregner gør jeg følgende:

Eksempel:

Easis Diet meal bar:

Pr. 100g

Samlet antal kulhydrater:
– 22 gram kulhydrater
– 20 gram sukkeralkoholer/polyoler (sødestof (maltitol)

Endelig antal NET kulhydrater:

22 gram kulhydrater MINUS (20-10=10 gram) 10 gram

Endelig antal NET kulhydrater = 12 gram pr. 100g

Print

Malene Lund

Malene Lund

Mit navn er Malene Lund.
Ud over at være uddannet kostvejleder, er jeg også uddannet Nutrition Network Advisor i KETO/LCHF.

Til dagligt underviser jeg i personlig vægtabsforløb, og udarbejder personlige kostplaner, indenfor KETO/LCHF.

Du er naturligvis velkommen til at kontakte mig direkte via nedenstående kontaktinfo.

www.malenelund.dk
Mail: kontakt@malenelund.dk
Tlf.: 93 98 98 85

Følg os på de sociale medier

Seneste indlæg