Et stort studie fra OUH (Odense Universitetshospital) viser, at man sagtens kan spise sig mæt i fedtholdig mad og samtidig tabe sig og forbedre blodsukkeret.

I studiet blev 165 mennesker med diabetes 2 randomiseret til en LCHF kost (Low Carb High Fat) eller en klassisk kulhydratrig, fedtfattig kost. Testpersonerne blev herefter fulgt i 6 mdr.

Studiet viste bl.a., at deltagerne på LCHF havde de største målbare forbedringer på organfedt, insulinfølsomhed og blodsukkerkontrol samt større vægttab sammenlignet med den gruppe, som spise kulhydratrig, fedtfattig kost. På trods af at de spiste mere fedt og endda også inkluderede mættet fedt som fede oste og cremefraiche 38% i deres kost.

Spis til mæthed uden kaloriebegrænsning

En positiv ting ved studiet er, at LCHF-gruppen blev bedt om at spise til mæthed, dvs. ikke kaloriebegrænse deres indtag. Og det er vigtigt, fordi det er så svært at begrænse sit indtag med viljestyrke og med sulten som en konstant og klæbrig makker.

Studiet viste, at selvom deltagerne i studiet spiste sig mætte, dvs. spiste det samme antal kalorier, som de plejede, medførte det vægttab på 5,5 kg i snit at spise den fedtholdige kost.

Der findes masser af opbakning i den videnskabelige litteratur til Low Carb diæter til folk med diabetes 2 og………. Læs hele artiklen her.

Print